Tiramisutaart - dunne biscuitbodem en heerlijke bovenlaag zonder ei

Tiramisutaart - dunne biscuitbodem en heerlijke bovenlaag zonder ei

Smulweb imageSmulweb

Een luchtige en smaakvolle tiramisutaart met dunne biscuitbodem en heerlijke bovenlaag zonder ei. Besprenkel de biscuitbodem met koffie-amaretto-mengsel en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Leg daarna lange vingers op de bodem en bedek dit met de rest van het mascarponemengsel. Laat de taart vervolgens 2-3 uur opstijven in de koelkast en tot slot bestuiven met cacaopoeder.

45 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Jumbo espresso oploskoffie
  • 15 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tiramisutaart - dunne biscuitbodem en heerlijke bovenlaag zonder ei op tafel.

  1. Voor de biscuitbodem: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de eieren en het hete water met een mixer in enkele minuten tot een romig mengsel. Voeg suiker en vanillesuiker toe en klop nog 2 minuten. Zeef het zelfrijzend bakmeel en spatel voorzichtig door het eimengsel. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm, strijk glad en bak in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen.
  2. Voor de tiramisu-crème week je de gelatine in koud water. Los het espresso-poeder op in lauwe melk en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf in een kom. Mix mascarpone, kwark, melk (met espresso), 2 eetlepels koffie/amaretto/mengsel en suiker door elkaar. Verwarm 2 eetlepels amaretto en los de gelatine hierin al roerend op. Voeg het gelatinemengsel al mixend toe aan het mascarponemengsel en klop goed door. Spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor wanneer de mascarpone iets dikker begint te worden.
  3. Haal de biscuitbodem uit de springvorm en leg op een serveerschaal. Zet de rand van de springvorm om de taart. Besprenkel de biscuitbodem met wat van het koffie-amaretto-mengsel. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de bodem. Doop de lange vingers in de koffie-amaretto en verdeel ze met de suikerlaag naar beneden over de taart op zo'n manier dat je de lange vingers kunt zien wanneer je de taart in stukken snijdt.
  4. Laat de taart 2-3 uur opstijven in de koelkast. Bestuif de taart met cacaopoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Ei Taart Tiramisutaart