Gegrilde zalmfilet op gewokte groente

Gegrilde zalmfilet op gewokte groente

Smulweb imageSmulweb

Gegrilde zalmfilet op bedje van gewokte groenten, met paprika, chilisaus en zoete sojasaus. De kruiden van de zalm komen extra goed tot hun recht na het grillen op de grillpan. Serveer met een partje citroen en sesamzaadjes voor de finishing touch.

15 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegrilde zalmfilet op gewokte groente op tafel.

  1. Kruid de zalmmoot om en om met de viskruiden. Smeer de grillpan in met een klein scheutje olijfolie of kokosolie.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie of kokosolie in de wokpan en laat de pan warm worden. Voeg de gekookte groene groenten toe en bak deze goed om. Voeg dan de gesneden paprika toe en bak de groenten nog een paar minuten. Voeg vervolgens de chilisaus en zoete sojasaus toe. Bak nog 1-2 minuten en zet het vuur uit of op laag.
  3. Verhit de grillpan tot de olie warm is en leg de gekruide zalmmoot erin. Bak de zalmmoot 3 minuten om en om. Druk af en toe met een spatel de moot even goed aan in de pan en controleer of hij gaar is van binnen. Als hij nog niet helemaal gaar is, doe hem dan nog 5-10 minuten in de oven op 185 graden.
  4. Warm ondertussen de groenten nog even op en verdeel ze over het midden van het bord. Leg daarbovenop de gegrilde zalm en garneer met sesamzaadjes en een schijfje citroen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente