Indiaas tomatenchutney

Indiaas tomatenchutney

Smulweb imageSmulweb

Pittig, zoet en een beetje zuur: deze Indiase tomatenchutney heeft het allemaal! Geuren van knoflook, gember en ui vullen de keuken terwijl de tomaten in ciderazijn en bruine suiker sudderen tot een dikke saus. Perfect bij mini-samosa's, naanbrood of als pittige twist aan een simpele maaltijd.

45 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 Kerrieblaadjes

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indiaas tomatenchutney op tafel.

  1. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit olie in een pan en voeg de mosterdzaadjes toe.
  3. Zodra de mosterdzaadjes beginnen te springen, voeg je de komijnzaad, kruidnagel en currybladeren erbij en bak je ze tot de geuren vrijkomen.
  4. Voeg nu de ui, knoflook, gember en pepers toe en fruit tot de uien lichtbruin en gaar zijn.
  5. Voeg de blokjes tomaat toe en bak 10 minuten tot de tomaten uit elkaar beginnen te vallen.
  6. Voeg nu de bruine suiker en ciderazijn toe en kook op laag vuur tot er een dikke saus ontstaat.
  7. Breng het geheel op smaak met zout en limoensap en roer de verse koriander erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen