Zachte dorade met pastinaakpuree en venkelsalade

Zachte dorade met pastinaakpuree en venkelsalade

Smulweb imageSmulweb

Zachte dorade met pastinaakpuree en venkelsalade. Een overheerlijk gerecht met zachte dorade, en pastinaakpuree. Serveer met de venkelsalade met sinaasappelvinaigrette en je hebt een fantastische maaltijd op tafel staan!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Pastinaak
  • 450 g Dorade

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zachte dorade met pastinaakpuree en venkelsalade op tafel.

  1. Breng een middelgrote kookpan met 1 liter water en 1/2 tl zout aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in ca. 2 cm kleine blokjes. Doe de pastinaak in het kokende water en laat ca. 10-15 minuten garen tot ze zacht zijn.
  2. Pers ondertussen de sinaasappel uit en doe het sap in een steelpan. Verhit het sap op hoge temperatuur ca. 3-4 minuten tot je ongeveer de helft overhebt. Voeg 2 el olijfolie toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
  3. Pel de ui en snijd in flinterdunne schijfjes. Was de venkel, halveer, verwijder de stronk en snijd in de lengte eveneens in flinterdunne schijfjes. Hak de peterselieblaadjes fijn. Meng alle ingrediënten in een schaal goed door elkaar.
  4. Giet het water van de pastinaak af en voeg de zure room toe. Pureer met een staafmixer tot een fijne puree. Breng op smaak met zout en peper en houd afgedekt warm.
  5. Verhit op matig vuur 4 el olie in een koekenpan. Bestrooi de doradehuid met zout en bak 3-4 minuten op de huidzijde tot deze knapperig is. Draai om en bak nog 1-2 minuten gaar. Breng op smaak met peper.
  6. Voeg de sinaasappelvinaigrette toe aan de venkelsalade en meng goed door. Breng evt. nog een keer op smaak met zout en peper. Serveer de salade samen met de puree en de dorade op een bord.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Salade Venkelsalade