Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met frambozen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (elektrisch).
- Maak het appeltaartdeeg en gebruik alleen de aangegeven hoeveelheid boter en het ei erbij.
- Vet de muffinvorm goed in.
- Leg een groot stuk plastic folie op het aanrecht, leg het deeg erop en bedek het met nog een groot stuk huishoudfolie. Rol hierop 3/4 van het deeg uit.
- Steek met een ronde vorm (10 cm doorsnee) rondjes uit die iets groter zijn dan de opening van de muffinvorm.
- Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodems met paneermeel. Meng de frambozen goed met de suiker en 1 eetlepel bloem.
- Schep de vruchten in de vormpjes, +/- 3 à 4 frambozen per vormpje. Zorg dat alle vormpjes met dezelfde hoeveelheid vruchten zijn gevuld.
- Rol de rest van het deeg (1/4 deel) uit en snijd er smalle, dunne reepjes van. Leg ze kruiselings over de taartjes en druk de uiteindjes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes.
- Bestrijk ze met het ei en zet ze 25 minuten in de oven op de middelste richel (bij mijn oven is dat de 3e richel van onder af gezien).
- Zet dan de oven uit en laat ze nog 5 minuten in de dichte oven staan.
- Zet de muffinvorm op een rooster. Als de gebakjes afgekoeld zijn, haal je ze uit de vormpjes.
- Eventueel te serveren met een dot slagroom.