Kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met frambozen

Kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met frambozen

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met deze kleine, gebakken taartjes die gemaakt zijn van appeltaartdeeg en gevuld zijn met zoete frambozen. Een hemels dessert!

45 min bereiden

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Kleine gebakjes van appeltaartdeeg gevuld met frambozen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (elektrisch).
  2. Maak het appeltaartdeeg en gebruik alleen de aangegeven hoeveelheid boter en het ei erbij.
  3. Vet de muffinvorm goed in.
  4. Leg een groot stuk plastic folie op het aanrecht, leg het deeg erop en bedek het met nog een groot stuk huishoudfolie. Rol hierop 3/4 van het deeg uit.
  5. Steek met een ronde vorm (10 cm doorsnee) rondjes uit die iets groter zijn dan de opening van de muffinvorm.
  6. Bekleed de vormpjes hiermee en bestrooi de bodems met paneermeel. Meng de frambozen goed met de suiker en 1 eetlepel bloem.
  7. Schep de vruchten in de vormpjes, +/- 3 à 4 frambozen per vormpje. Zorg dat alle vormpjes met dezelfde hoeveelheid vruchten zijn gevuld.
  8. Rol de rest van het deeg (1/4 deel) uit en snijd er smalle, dunne reepjes van. Leg ze kruiselings over de taartjes en druk de uiteindjes zachtjes vast aan de buitenzijde van de gebakjes.
  9. Bestrijk ze met het ei en zet ze 25 minuten in de oven op de middelste richel (bij mijn oven is dat de 3e richel van onder af gezien).
  10. Zet dan de oven uit en laat ze nog 5 minuten in de dichte oven staan.
  11. Zet de muffinvorm op een rooster. Als de gebakjes afgekoeld zijn, haal je ze uit de vormpjes.
  12. Eventueel te serveren met een dot slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Frambozen