Romige champignonsoep

Romige champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige champignonsoep met ui, knoflook en peterselie. Perfect om te serveren als voorgerecht of als lunch. Vooral lekker op koude regenachtige dagen.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige champignonsoep op tafel.

  1. Fruit ui en knoflook in een pan. Snijd champignons fijn en voeg deze toe aan de pan en laat even meebakken.
  2. Voeg in een keer de bloem toe en roer goed. Laat de bloem even garen.
  3. Voeg 750 ml koud water toe en blijf goed roeren totdat het geheel weer aan de kook komt.
  4. Voeg bouillonblokjes toe en als laatste de slagroom. Warm nog even op.
  5. Voeg peterselie toe en breng op smaak met peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep