- 65 g Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke De allerlekkerste hachee van ons mam op tafel.
- Zet het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast.
- Pel en snijd de uien in niet te dikke ringen. Snijd de vleesblokjes iets kleiner (van +/- 2 cm) en dep ze droog met keukenpapier.
- Smelt de Croma in een grote braadpan op een laag vuur. Zet het vuur hoog als de Croma bijna gesmolten is. Voeg de vleesblokjes toe als de Croma mooi bruin wordt. Strooi het hele zakje kruidenmix over het vlees en roer de mix er goed door. Braad de stukjes vlees op een laag vuur rondom bruin. Regelmatig omscheppen.
- Bak de uienringen met 2 theelepels suiker zo'n 3-4 minuten mee. Goed roeren.
- Voeg 500 ml heet water met het bouillonblokje, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng tegen de kook aan en laat het geheel in 3 uur met de deksel iets open op de pan, op een vlammenspreider (sudderplaatje), op het allerlaagste vuur, lekker gaar sudderen.
- Je kunt er nog wat zout en peper aan toevoegen, maar ik vind dat absoluut niet nodig. De smaak is perfect. Vooral de 2e dag nog lekkerder. Je kunt de saus nog iets dikker maken (wat ik niet nodig vond) door bijvoorbeeld 2 lepels water te mengen met 2 lepels maizena.