- 3 Sereh / Citroengras
- 1 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Thaise curry van kip en kokosmelk op tafel.
- Verhit de olie en bak hierin de stukjes aardappel lichtbruin, hoeven niet gaar te zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Hak de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, citroengras met de staafmixer fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd de chilipeper fijn.
- Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin ongeveer 5 minuten de sjalotjes, gemberwortel, citroengras, knoflook en chilipeper.
- Voeg de kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
- Roer dan de kip erdoor en bak deze ook 2 minuten mee.
- Voeg de aardappelen, kokosmelk en bouillon toe en laat dit afgedekt ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
- Garneer de curry met basilicumbladjes en geef er witte rijst bij.