Thaise curry van kip en kokosmelk

Thaise curry van kip en kokosmelk

Smulweb imageSmulweb

Thaise curry van kip en kokosmelk, bereid met sjalotjes, gemberwortel, knoflook, citroengras en chilipeper voor extra smaak. Perfect voor een smaakvol diner. Serveren met witte rijst en gegarneerd met basilicumbladjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3 Sereh / Citroengras
  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Thaise curry van kip en kokosmelk op tafel.

  1. Verhit de olie en bak hierin de stukjes aardappel lichtbruin, hoeven niet gaar te zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  2. Hak de sjalotjes, gemberwortel, knoflook, citroengras met de staafmixer fijn. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd de chilipeper fijn.
  3. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin ongeveer 5 minuten de sjalotjes, gemberwortel, citroengras, knoflook en chilipeper.
  4. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit 2 minuten mee.
  5. Roer dan de kip erdoor en bak deze ook 2 minuten mee.
  6. Voeg de aardappelen, kokosmelk en bouillon toe en laat dit afgedekt ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
  7. Garneer de curry met basilicumbladjes en geef er witte rijst bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Thaise curry