Romige witlofsoep met beenham

Romige witlofsoep met beenham

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke romige witlofsoep met beenham. De soep is op smaak gebracht met sjalot, knolselderij, bleekselderij, prei, nootmuskaat en bouillon. Tijdens het serveren voeg je de beenham toe aan de soep. Perfect voor tijdens de lunch of als avondmaal.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.5 Knolselderij
  • 50 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige witlofsoep met beenham op tafel.

  1. Was de witlof, snijd de stronkjes doormidden, snijd de bittere kern eruit en snijd de witlof in boogjes. Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Snijd de prei in grove stukken en was deze goed. Schil de knolselderij, spoel af, en snijd deze in blokjes. Was de bleekselderij en snijd deze in boogjes. Schil en was de aardappelen, en snijd er blokjes van.
  2. Verwarm olijfolie en fruit hierin eerst de sjalotten en doe er dan de witlof bij. Voeg daarna eerst de knolselderij en de aardappel toen, vervolgens de bleekselderij en de prei.
  3. Laat dit ongeveer 10 minuutjes stoven en voeg er dan suiker, nootmuskaat, peper en zout aan toe. Roer het geheel goed om en voeg een gedeelte van de kippenbouillon toe, de groenten moeten bijna in zijn geheel onder de bouillon staan.
  4. Laat dit 20 tot 30 minuten zachtjes pruttelen zodat de groenten zacht worden.
  5. Als de groenten zacht zijn, pureer je het geheel mooi glad met een staafmixer. Voeg de overgebleven bouillon, de room en de cognac toe, roer alles goed door en maak het eventueel nog op smaak met peper, zout en/of bouillon.
  6. Doe op elk bord de beenham in de soep. Eventueel kan je de ham ook in de pan bij de soep doen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep