Winterse stoofpot van sucadelappen

Winterse stoofpot van sucadelappen

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke winterse stoofpot van sucadelappen. Het vlees is mooi bruin gebakken en op smaak gebracht met tijm, majoraan en cayennepeper. Jeneverbessen, kruidnagel en laurierblad geven het een unieke smaak. Zilveruitjes en de honing maken het af. Stoof ongeveer 3 uur en geniet van dit heerlijke gerecht!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Winterse stoofpot van sucadelappen op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes en de uien in stukken.
  2. Verhit de roomboter en de olijfolie in een pan en bak het vlees al omscheppend mooi bruin. Voeg intussen zout naar smaak toe.
  3. Voeg tijm, majoraan en cayennepeper toe en roer goed op hoog vuur.
  4. Voeg de uien en knoflook toe en bak dit even mee.
  5. Voeg laurierblad, jeneverbessen en kruidnagel toe en daarna de zilveruitjes.
  6. Blus af met een flinke scheut rode wijn en voeg een kopje water toe.
  7. Voeg 2 tl honing toe, zet het vuur heel laag, doe de deksel op de pan en stoof ongeveer 3 uur.
  8. Proef even en voeg eventueel nog 1 tl bruine basterdsuiker en wat kokend water toe.
  9. Optioneel: voeg nog wat zout en peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees