Vier groenten timbaaltjes

Vier groenten timbaaltjes

Smulweb imageSmulweb

Verras je gasten met deze heerlijke groentetimbaaltjes. Gelaagd met wortel, knolselderij en erwten, en bedekt met knapperige bladeren van spinazie. Perfect als bijgerecht of licht voorgerecht, je gasten zullen er zeker van smullen. Ovenafwas inbegrepen!

60 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 150 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vier groenten timbaaltjes op tafel.

  1. Snijd de wortels in dunne plakjes en kook ze 15 minuten in water met zout. Doe hetzelfde met de knolselderij en voeg een schijfje citroen toe. Kook de erwten 10 minuten. Laat de wortels uitlekken en pureer ze samen met een ei en een lepel crème. Pureer ook de knolselderij.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht. Vet de timbaaltjes in met boter. Blancheer de spinazieblaadjes kort in kokend water en laat ze op een theedoek uitlekken. Knip de steeltjes eraf en bekleed de timbaaltjes met de spinazieblaadjes.
  3. Breng de wortelpuree op smaak met zout en nootmuskaat en verdeel de helft ervan over de timbaaltjes. Schep de erwten erop. Proef de selderijpuree, voeg eventueel nog zout toe en verdeel dit over de erwten. Eindig met de rest van de wortelpuree.
  4. Zet de timbaaltjes in een braadslede gevuld met warm water, zet het geheel in het midden van de oven en laat ze in 30 minuten gaar worden. Laat ze afkoelen en bewaar ze afgedekt met plastic folie in de koelkast tot gebruik (binnen 48 uur).
  5. Verwarm de timbaaltjes op in de magnetron en keer ze om op borden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch