- 1000 ml Water
- 2 tl Korianderzaad
- 2 el Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Javaanse kip met ketjap manis op tafel.
- Breng de ingrediënten voor de bouillon ( genoeg water om kip te bedekken, 3 teentjes knoflook, grof gehakt, 3 laurierbladeren, 2 t gekneusde korianderzaad, 2 t laospoeder, 2 t zeezout) aan de kook en kook op middelhoog vuur gedurende 10 minuten met de deksel op de pan.
- Voeg de kip toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de kip op een laag pitje tot hij bijna gaar is (ongeveer 30 minuten).
- Maak een marinade door de 1 t ketoembar, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 e olie, 4 e ketjap manis (ABC), 2 e water in een blender te mengen tot een pasta.
- Haal de bijna gaar gekookte kip uit de bouillon en leg deze in een bak.
- Verdeel de marinade over de nog warme kip.
- Laat de kip 2 uur marineren terwijl je hem af en toe omdraait.
- Bak de kip op een rek op een bakplaat zodat de kip vrijstaat van de bodem van de bakplaat (bijvoorbeeld op 220 °C tot deze bruin en gaar is, maar nog niet verbrand - de ketjap kan snel verbranden, dus let op). Bestrijk de kip zo nu en dan met marinade en draai de kip regelmatig om.