Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Witlof met ham en kaas uit de oven op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kontjes van de stronken witlof af en haal eventuele lelijke blaadjes eraf. Leg de stronken in een pan met ruim kokend water en kook ze ongeveer 15 minuten. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de stronken in de lengte in vieren en verwijder het zachte hartje. Leg 1/4 witlofstronkje op een plakje ham en strooi naast de witlof een beetje geraspte kaas. Rol op en leg dit in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit voor de rest van de stronkjes.
- Strooi geraspte kaas over de rolletjes totdat je ze bijna niet meer ziet. Strooi er dan wat paneermeel over en maak af met kleine blokjes boter.
- Bak de rolletjes in 30 minuten in de oven totdat de bovenkant lichtbruin is. Serveer de witlof met ham en kaas uit de oven met zelfgemaakte aardappelpuree.