- 800 g Tomaten gepeld
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Huevos rancheros op tafel.
- Doe de tomaten, koriander (houd een paar takjes achter voor garnering), ui, knoflook, jalapenopeper en zout in een kom. Pureer het geheel met een staafmixer, hoeft niet helemaal fijn, stukjes mogen zichtbaar blijven.
- Doe de saus in een pannetje en laat het in 10 minuten indikken. Zet het vuur uit maar houd de saus warm door hem af te dekken.
- Verwarm in een ander pannetje de bonen, laat ze niet koken.
- Snijd de chorizo in kleine stukjes. Bak ze in een koekenpannetje gedurende 5 minuten, laat uitlekken op keukenpapier en meng ze dan door de tomatensaus.
- Doe een drupje olie in dezelfde koekenpan en bak de tortilla's, 1-2 minuten per kant, tot ze warm en goudbruin zijn. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Bak dan in dezelfde pan de eieren, bestrooi met zout en peper.
- Verdeel wat warme bonen over de tortilla's, leg hierop een eitje en schep er wat tomatensaus naast.
- Verkruimel er wat feta over en garneer met de achtergehouden koriander.