Salad shirazi - perzische salade

Salad shirazi - perzische salade

Smulweb imageSmulweb

Perzische salade, ook wel bekend als Salad Shirazi, is een heerlijk frisse en zomerse salade die perfect past bij een BBQ. Met tomaten, komkommers, ui en verse munt in een dressing van citroen, verjus of azijn en olijfolie. Laat de smaken minstens een half uur in de koelkast mengen, zo komt de salade nog beter tot zijn recht.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Salad shirazi - perzische salade op tafel.

  1. Hak de tomaten, komkommers en ui in kleine vierkante blokjes. Hak de verse munt in kleine stukjes.
  2. Voeg de in blokjes gehakte komkommers, tomaten en ui bij elkaar in een grote schaal.
  3. Pers het sap van de twee citroenen in de schaal.
  4. Voeg zout toe naar smaak.
  5. Voeg de verjus of azijn toe.
  6. Voeg de olijfolie toe en blijf goed doorroeren tot alle smaken goed gemixt zijn.
  7. Laat de salade minstens een half uur in de koelkast staan voordat u hem aan tafel opdient.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade