Siciliaanse kip

Siciliaanse kip

Smulweb imageSmulweb

Smaakvolle Siciliaanse kip met gedroogde paddenstoelen, ansjovis en kappertjes in een tomatensaus. Lange tijd sudderen tot de kip van het bot valt. Heerlijk voor bij de pasta!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Siciliaanse kip op tafel.

  1. Doe de bouillon, witte wijn en gedroogde paddenstoelen in een pannetje. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Laat het dan afkoelen.
  2. Hak de kip in stukken. Bestrooi ze met zout en peper, braad de stukken snel bruin in de olijfolie, leg op een schaal en zet weg.
  3. Bak 4 van de 6 tenen knoflook in de pan met de ui tot de ui glazig is, gedurende ongeveer 5 minuten. Doe de kip erbij, voeg de tomaten, olijven, zongedroogde tomaten, ansjovis, kappertjes, wijnazijn, laurierblad, oregano en paddenstoelen met hun vocht toe. Voeg zout en zwarte peper naar smaak toe. Roer alles goed door en laat zachtjes sudderen, met een deksel op de pan, tot de kip goed gaar is. Dit duurt zeker 60 minuten of tot de kip gaar is. Je kunt de pan ook in de oven zetten op 160 graden.
  4. Als de kip gaar is en de saus is ingedikt, neem je de stukken uit de pan en legt ze op een schaal. Voeg de resterende knoflook en de helft van de peterselie aan de saus toe en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  5. Lepel de saus over de kip of serveer apart in een kom. Strooi de laatste peterselie over de kip. Geef er pappardelle bij of een andere, beetje grove, pasta en een grote groene salade. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte