Nasi goreng (light)

Nasi goreng (light)

Smulweb imageSmulweb

Een authentieke smaak met minder calorieën, dat is deze lichte nasi goreng. Combineer rijst, varkensvlees, ui, knoflook, ketjap, spitskool, prei, sambal en nasikruiden. Bak de nasi op hoog vuur krokant voor het optimale resultaat.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Wokblokjes varken

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Nasi goreng (light) op tafel.

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en laat de rijst afkoelen.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak het varkensvlees ca. 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg de ui, de knoflook en de ketjap toe en bak het geheel ca. 1 minuut verder. Zet het vuur laag en sudder het vlees afgedekt ca. 15 minuten.
  3. Voeg de spitskool, prei, de sambal en de nasikruiden toe aan het vlees en gaar het geheel ca. 5 minuten verder.
  4. Meng de rijst door het varkensvleesmengsel en bak de nasi op hoog vuur krokant. Breng eventueel op smaak met wat zout en nog wat extra ketjap.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng