Paprika-risottotaart

Paprika-risottotaart

Smulweb imageSmulweb

Deze paprika-risottotaart is een flavourbomb! Het hartige van Parmezaanse kaas, tijm en ham aangevuld met zachte paprika en ui. En uiteindelijk kan alles op een en dezelfde plek; de hapjespan en de oven zijn je vrienden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 g Tijm vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Paprika-risottotaart op tafel.

  1. Kneed de bloem, boter, eieren en een snuf zout tot een soepel deeg. Laat het deeg ca. 30 minuten rusten op een koele plaats.
  2. Pel en snipper de uien. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit 1 liter water met de bouillonblokjes. Rasp de Parmezaan.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit hierin de paprika en ui ca. 4 minuten. Voeg de rijst en het paprikapoeder toe en bak ca. 3 minuten tot de rijst glazig wordt. Voeg zoveel hete bouillon toe dat de rijst net onder staat. Laat de rijst op laag vuur in circa 18 minuten gaar worden en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe.
  4. Rol de deeg uit tot een cirkel van ca. 35 cm rond op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm (ca. 28 cm) met het deeg en prik er gaatjes in met een vork. Ris de tijm van de takjes en snijd de gekookte ham in blokjes. Meng de tijm, ham en de helft van de Parmezaan door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de risotto over de deegbodem en strooi de rest van de Parmezaan eroverheen.
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 175 graden). Bak de taart ca. 35/40 minuten in de oven.
  7. Haal de taart uit de oven en serveer warm met de dun gesneden lamsbout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst