- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Aardappel-preisoep met garnalen op tafel.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie en voeg prei en aardappel toe. Smoor 3-4 minuten. Schenk bouillon erbij en kook op laag vuur gedurende 15 minuten tot alles gaar is.
- Pel intussen de garnalen. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers het sap uit.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de garnalen toe. Sprenkel er wat citroensap over en voeg wat zout en versgemalen peper toe. Smoor de garnalen op matig hoog vuur in 3-5 minuten totdat ze roze en ondoorschijnend zijn.
- Pureer de bouillon met een staafmixer en breng op smaak met enkele druppels citroensap en wat zout en versgemalen peper.
- Schep de aardappel-preisoep in wijde kommen en leg de garnalen in het midden. Strooi er citroenrasp en geraspte kaas over.