Amerikaanse meatloaf

Amerikaanse meatloaf

Smulweb imageSmulweb

Deze Amerikaanse meatloaf is gevuld met paprika, ui, salie, ketchup, kaas en ei. Het gehaktbrood wordt omhuld met spek en gaart daartussen in. Een heerlijk krokante topping maak je door onder de grill te zetten.

60 min bereiden

lunch/brunch gerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Amerikaanse meatloaf op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng in een kom het gehakt met paprika, ui, fijngesneden salie, ketchup, kaas, ei en paneermeel.
  3. Leg ongeveer 10 plakjes ontbijtspek op de bodem van de ovenschaal en leg het gehakt erop in de vorm van een broodje.
  4. Vouw de plakjes ontbijtspek naar boven om het gehakt en bedek de bovenkant van het gehakt met de overige repen spek.
  5. Leg de 4 hele salieblaadjes erbovenop.
  6. Doe de meatloaf 30 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.
  7. Zet hem vervolgens 10-15 minuten alleen onder de grill op de hoogste stand (220-250 graden) zodat het ontbijtspek bovenop ook krokant wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees