Ouderwets lekkere tomatensoep met balletjes

Ouderwets lekkere tomatensoep met balletjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk ouderwetse tomatensoep met gehaktballetjes. Gehakt, komijn, ui en eierdooier door elkaar kneden. Tomaat, knoflook en tijm toevoegen en 15 tot 20 minuten laten sudderen. Gehaktballetjes klaarmaken en toevoegen. De soep pureren en slagroom toevoegen, eventueel op smaak brengen. Geniet ervan!

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ouderwets lekkere tomatensoep met balletjes op tafel.

  1. Doe het rundergehakt in een ruime kom en kneed er de komijn, ui en eierdooier door. Voeg zout en peper toe. Zet de kom minstens 15 minuten in de koelkast.
  2. Was de tomaten. Verwijder de harde kern en snijd de tomaten in stukjes. Fruit de ui zachtjes in wat olijfolie. Schep er de knoflook, tomatenpuree en blokjes tomaat door. Breng op smaak met een beetje zout en wat suiker en doe het laurierblad en de tijm erbij. Voeg 250 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager. Leg het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten sudderen.
  3. Maak de gehaktballetjes terwijl de soep kookt. Rol met de hand kleine balletjes van het gehaktmengsel. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar.
  4. Verwijder het takje tijm en het laurierblad. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng zo nodig op smaak met een beetje extra zout en peper.
  5. Voeg de gehaktballetjes toe aan de tomatensoep en laat alles nog ongeveer 5 minuten doorwarmen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep