Sinaasappelcake

Sinaasappelcake

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke sinaasappelcake heeft een geheim ingrediënt: sinaasappels! De hele sinaasappels worden verwerkt in de blender, samen met abrikozen en amandelmeel. Na een uur in de oven wordt hij glanzend afgelakt met een versgemaakte sinaasappelsiroop.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 8 Gedroogde abrikozen
  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sinaasappelcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius. Vet een taartvorm in van 22 cm in diameter en bekleed de bodem en de zijkanten met bakpapier om ervoor te zorgen dat hij niet vast blijft zitten aan de onderkant.
  2. Doe 2 sinaasappels in een plastic zak. Maak de zak losjes dicht en leg ze in de magnetron op vol vermogen voor ongeveer 12 minuten. Maak de zak open (pas op voor hete stoom) en laat de sinaasappels een beetje afkoelen. Halveer ze vervolgens en verwijder de pitjes.
  3. Doe de sinaasappels (met schil en al) en de abrikozen in een blender en maal ze fijn. Voeg de amandelmeel en de kristalsuiker toe, meng een paar seconden en voeg dan de eieren en het bakpoeder toe. Meng 5-10 seconden en schenk het beslag in de bakvorm. Bak de cake 1 uur in de oven tot een houten prikker er schoon uitkomt.
  4. Laat de cake afkoelen en stort op een rooster of schaal.
  5. Bereid ondertussen de sinaasappelsiroop voor. Rasp de sinaasappel en pers hem uit om ongeveer 125 ml sap te krijgen. Doe het sinaasappelsap, de rasp, suiker en water in een steelpan en roer op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoog en laat de siroop 10 minuten koken zonder te roeren. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Ei Bakken Sinaasappel Abrikozen Cake