Biefstuk puntjes in stroganoff saus

Biefstuk puntjes in stroganoff saus

Smulweb imageSmulweb

Sappige biefstukpuntjes in smakelijke stroganoffsaus met groenten zoals knoflook ui, champignons en paprika. Geserveerd met rijst of pasta, dit gerecht zal zeker indruk maken op iedereen!

25 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Biefstuk puntjes in stroganoff saus op tafel.

  1. Hak de knoflook, snijd de ui in halve ringen, snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Haal de biefstuk van tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  2. Verhit olie in een pan en schroei hierin de biefstuk puntjes rondom dicht. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze weer uit de pan en laat ze rusten totdat de saus klaar is.
  3. Verhit opnieuw olie en fruit hierin de knoflook en de uien. Voeg eerst de champignons toe en daarna de paprika na even bakken.
  4. Voeg na ongeveer 5 tot 10 minuten de paprikapoeder, zout, peper, bouillonblok en tomatenpuree toe. Schep dit alles goed door elkaar en bak het geheel kort. Voeg dan de wodka en de wijn toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de zure room toe en schep deze door de saus. Roer het tot een mooie gladde saus.
  5. Voeg als laatste de biefstukpuntjes toe en verwarm deze nog een paar minuten mee in de saus.
  6. Serveer de saus met rijst of pasta.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen