- 1 Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige spaanse tomaten paprikasoep op tafel.
- Snij de uien, prei, knolselderij en wortels klein. Hak de knoflook en de Spaanse peper (met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid). Overgiet de tomaten (en eventueel ook de paprika's) met kokend water en verwijder de schillen. Snij beiden fijn, en verwijder de pitjes.
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en stoof hierin de groenten beetgaar. Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe.
- Doe de tomaten en de paprika erbij en laat dit eventjes mee sudderen. Giet de hete bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe.
- Laat alles gaar koken en pureer de soep met een staafmixer.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Dien de soep op met een takje rozemarijn en een flinke klodder crème fraîche.