3 chocoladetaart

3 chocoladetaart

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk met deze 3 chocoladetaart. Het heeft drie heerlijke lagen van elk 175 gr met melk-, witte- en pure chocolade. Laat het ten minste 6 uur in de koelkast staan om te stollen en serveer. Met gelatine voor extra stevigheid.

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke 3 chocoladetaart op tafel.

  1. Voor de basis: verkruimel 200 gr koekjes in een keukenmachine tot er een fijne poeder ontstaat. Voeg 100 gram gesmolten boter toe en vorm langzaam een massa van 20 cm. Plaats deze in een springvorm en bewaar in de koelkast.
  2. Zwarte chocolade laag: verwarm in een (steel)pan 200 ml slagroom en 100 ml melk. Los 1 pakje wrongel op in de andere 100 ml melk en voeg toe aan de pan zodra de room en melk koken. Voeg geleidelijk 175 gr zwarte chocolade in kleine stukjes toe en roer tot het opgelost is. Blijf roeren en kook het mengsel nog ongeveer twee minuten tot er een klontvrije en stevige crème ontstaat. Giet deze over de basis en plaats terug in de koelkast.
  3. Melkchocolade laag: herhaal stap 2, maar gebruik 175 gr melkchocolade. Giet de roomcrème voorzichtig over de zwarte chocolade laag met behulp van een lepel en verdeel deze met een spatel. Plaats terug in de koelkast.
  4. Witte chocolade laag: herhaal stap 2, maar gebruik 175 gr witte chocolade. Giet de roomcrème voorzichtig over de melkchocolade laag met behulp van een lepel en verdeel deze met een spatel. Plaats terug in de koelkast.
  5. Laat de taart ten minste 6 uur in de koelkast staan om te stollen. Verwijder de taart voorzichtig uit de springvorm en serveer.
  6. Met gelatine: herhaal stap 1. Voor de chocolade lagen: hydrateer 4 velletjes gelatine in koud water. Kook 200 ml room met 175 gr gesnipperde chocolade en blijf roeren. Voeg 200 ml melk toe en meng goed. Haal van het vuur en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roer goed tot er een stevige crème ontstaat. Giet deze in de mal en zet het in de koelkast voor ongeveer 15-20 minuten. Herhaal dit voor de andere twee chocolade lagen en laat ze goed afkoelen en stollen in de koelkast alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart