Appelbol met vanillesaus

Appelbol met vanillesaus

Smulweb imageSmulweb

Niets is zo lekker als een warme appelbol met vanillesaus. Haal het deeg uit de verpakking, vul de appel met rozijnen, walnoten, kaneel en 1 el suiker en bak het geheel in ca. 20-25 minuten goudbruin. Bij het serveren de warme vanillesaus eroverheen; dit is genieten tot de laatste hap!

25 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 g Appelsap
  • 15 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelbol met vanillesaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Bereid het deeg voor volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appel.
  3. Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 el suiker en het appelsap. Laat dit mengsel een paar minuutjes staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Vul daarna de appel met het mengsel.
  4. Verdeel het deeg in vierkanten van ca. 12x15 cm, zet de appel in het midden van het deeg en drappeer het deeg om de appel en druk het deeg bovenop aan.
  5. Zet de appels in een bakvorm en smeer ze in met eigeel.
  6. Bak de appelbollen op 180° C in ca. 20-25 minuten goudbruin.
  7. Meng voor de vanillesaus het eigeel met de suiker. Verwarm de melk met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en laat dit koken. Voeg het eigeelmengsel toe en roer het mengsel tot het gaat indikken. Zet het vuur lager.
  8. Serveer de warme appelbol met warme vanillesaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen