Cassoulet

Cassoulet

Smulweb imageSmulweb

Een echte klassieker uit de Franse keuken: Cassoulet. Dit heerlijke gerecht is gemaakt met kip, worstjes, bonen en tomaten. Gegaard met Provençaalse kruiden, een scheutje rode wijn en op smaak gebracht met peper en zout. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g chipolataworst varken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cassoulet op tafel.

  1. Bestrooi de kip met peper en zout en braad deze kort aan.
  2. Voeg de worstjes toe samen met de Provençaalse kruiden en een scheutje rode wijn. Laat het vlees garen met deksel op de pan.
  3. Indien gaar, haal het vlees uit de pan en houd het warm op een bord.
  4. Fruit de uien in het bakvet en voeg bonen en tomaten toe.
  5. Voeg rode wijn toe en breng het geheel op temperatuur.
  6. Voeg het vlees weer toe en laat het geheel nog even pruttelen tot alles weer goed op temperatuur is.
  7. Maak af met peper en zout naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Cassoulet