Bereidingswijze
Zet in 15 stappen deze heerlijke Gevulde koeken met lemon curd op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190°C of Hete lucht 170°C of Gas 5.
- Schaaf de citroenen en rasp alleen de schil, niet het wit.
- Doe boter, suiker, ei, vanille extract en citroenrasp in de kom van de keukenmachine of in een grote kom.
- Laat de mixer het werk doen en mix tot de massa mooi zacht is.
- Voeg het amandelmeel, bloem en een snufje zout toe en bloem met grote lepel door de massa vouwen.
- Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg nog even met de hand.
- Verdeel het deeg in twee helften, maak ze plat en wikkel ze in plastic folie en leg in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
- Bestuif de werkplek met bloem en rol 1 deel van het deeg uit tot het de dikte heeft van een 2 euro muntstuk.
- Steek de rondjes uit en bestrijk met wat melk. Let op, strooi iedere keer wat bloem over en onder het deeg.
- Rol het overgebleven deeg opnieuw uit (met bloem bestuiven) en zo kan je alles gebruiken. Leg het deeg in de koelkast of vriezer als het te zacht wordt.
- Neem helft van de rondjes en lepel daar 1 theelepel lemon curd van in het midden.
- Leg andere helft er bovenop en druk zachtjes langs de rand met de vinger om het koekje te sluiten. Druk zachtjes in het midden om eventuele lucht te verwijderen.
- Bestrijk de koekjes opnieuw met wat melk en bestrooi met suiker en wat geschaafde amandelen.
- Bak voor 12-15 minuten in de oven (afhankelijk van je oven), ze moeten heel licht gekleurd zijn.
- Herhaal met het overige deeg en gebruik zoveel je kunt. Zo krijg je ongeveer 25 koekjes.