Het originele piri piri recept

Het originele piri piri recept

Smulweb imageSmulweb

Proef de Portugese sferen met ons originele piri piri recept. Marineer de kippenpoten in de mengsel van paprika, chilipoeder, sjalot en laurier. Gril de kip op de barbecue en smeer de marinade extra in tijdens het grillen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Koriander
  • 50 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Het originele piri piri recept op tafel.

  1. Zet een mengkom neer voor de marinade.
  2. Was de citroenen, rasp de citroenen en pers ze vervolgens uit. Doe de rasp en sap in de mengkom.
  3. Spoel de koriander af, hak deze fijn en voeg toe aan de mengkom.
  4. Was de pepers, rol ze tussen je handen en snij ze fijn. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes naar wens.
  5. Was de paprika en snij deze in fijne stukjes.
  6. Pel de knoflook en prak deze fijn met een vork.
  7. Pel de sjalotten en snij deze in fijne stukjes.
  8. Kneus de laurierblaadjes of snij ze fijn.
  9. Voeg 100 ml olijfolie van goede kwaliteit toe aan de mengkom.
  10. Voeg 2 eetlepels chilipoeder toe, 4 eetlepels rode wijnazijn, en peper en zout naar wens.
  11. Voeg een scheut whisky toe aan de marinade.
  12. Meng alles goed samen en laat minimaal een paar dagen staan, zodat alle smaken kunnen intrekken.
  13. Snij 2 kippen in 4 gelijke delen en marineer het vlees met de marinade. Laat het minimaal een nacht intrekken.
  14. Grill het vlees op de houtskoolgrill en smeer tijdens het grillen nog eens lekker in met de marinade.
  15. Wil je de marinade in grotere hoeveelheden maken, verhit dan de marinade (niet laten koken) en daarna kun je het lang bewaren.
eet smakelijk