Romige spaghetti met spekjes pestoroom en pijnboompitten

Romige spaghetti met spekjes pestoroom en pijnboompitten

Smulweb imageSmulweb

Smelt de aroma's van spek, knoflook en pesto in deze romige spaghetti met pestoroom en pijnboompitten. Garneer met kerstomaatjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Magere spekreepjes kalkoen
  • 2 el Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige spaghetti met spekjes pestoroom en pijnboompitten op tafel.

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  2. Bak de spekreepjes in een droge (anti-aanbak) koekenpan bruin en knapperig. Bak de knoflook heel even mee.
  3. Blus af met de cognac of andere genoemde drank (dit is niet echt noodzakelijk, zonder drank ook lekker!). Laat even inkoken op hoge warmtebron.
  4. Voeg de room toe en laat dit ook wat inkoken tot het geheel iets dikker wordt.
  5. Roer de pesto en het grootste deel van de pijnboompitten erdoor.
  6. Dien de spaghetti en de saus afzonderlijk op. Garneer met kerstomaatjes, pijnboompitten en geraspte Parmezaanse kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Vlees