Zachtgegaarde kabeljauw met citroen en peterselie

Zachtgegaarde kabeljauw met citroen en peterselie

Smulweb imageSmulweb

Zachtgegaarde kabeljauw met citroen en peterselie. Doordrenkt met citroen-chili-knoflookolie en langzaam gegaard in de oven, is elke hap vol van smaak en heerlijke zachte kabeljauw. Het wordt geserveerd met een gepureerde peterselie-olie die perfect bij de vis past.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Zachtgegaarde kabeljauw met citroen en peterselie op tafel.

  1. Knijp een teen knoflook fijn met de knoflookknijper.
  2. Boen de citroen schoon onder de kraan.
  3. Rasp de schil dun
  4. er mag geen wit meekomen.
  5. Was de peterselie en droog deze goed. Snijd de peterselie grof.
  6. Doe de peterselie in het bakje wat hoort bij de staafmixer samen met de olie. Draai tot de peterselie gepureerd is. Meng de olie met citroenrasp, chilipeper en knoflook.
  7. Kruid de vis met peper en zout. Wentel ze daarna in een bord door de citroen-chili-knoflookolie. Dek af met folie en marineer 1/2 tot 1 uur in de koelkast.
  8. Leg de vis in een ovenschaal en zet hem in de oven. Zet die aan op 100 graden (hetelucht) of 120 graden boven- en onderwarmte
  9. zonder voorverwarmen.
  10. Laat de vis plm. 25-30 minuten garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Citroen