Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Zachtgegaarde kabeljauw met citroen en peterselie op tafel.
- Knijp een teen knoflook fijn met de knoflookknijper.
- Boen de citroen schoon onder de kraan.
- Rasp de schil dun
- er mag geen wit meekomen.
- Was de peterselie en droog deze goed. Snijd de peterselie grof.
- Doe de peterselie in het bakje wat hoort bij de staafmixer samen met de olie. Draai tot de peterselie gepureerd is. Meng de olie met citroenrasp, chilipeper en knoflook.
- Kruid de vis met peper en zout. Wentel ze daarna in een bord door de citroen-chili-knoflookolie. Dek af met folie en marineer 1/2 tot 1 uur in de koelkast.
- Leg de vis in een ovenschaal en zet hem in de oven. Zet die aan op 100 graden (hetelucht) of 120 graden boven- en onderwarmte
- zonder voorverwarmen.
- Laat de vis plm. 25-30 minuten garen.