Tagliolini alla carbonara

Tagliolini alla carbonara

Smulweb imageSmulweb

Tagliatelle alla carbonara is een heerlijk traditioneel Romeins gerecht. Room, knoflook, Parmezaanse kaas, ei, en spekjes samengevoegd tot een ware smaaksensatie. Koken maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tagliolini alla carbonara op tafel.

  1. Bak de knoflook in de olie even aan, maar niet bruin. Voeg dan in één keer de room toe, 5 reepjes gesneden zongedroogde tomaten en het bouillonblokje toe en laat dit ± 10 minuten op een laag pitje sudderen. Voeg eventueel wat water toe.
  2. Kook in de tussentijd de pasta beetgaar en giet hem af.
  3. Klop de eieren. Roer de helft van de Parmezaanse kaas door de roomsaus op het vuur en klop dan na 1 minuut. Haal van het vuur en roer er de eieren erdoor.
  4. Roer dit room-eiermengsel direct door de hete pasta en voeg daarna de andere helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de rucola toe.
eet smakelijk