Zoetzuur van courgette

Zoetzuur van courgette

Smulweb imageSmulweb

Een zoetzuur van courgette, perfect voor bij de borrel of als bijgerecht. Laat de courgette minimaal 1,5 uur uitlekken en breng het vervolgens samen met ui aan de kook met azijn en andere ingrediënten. Schep het geheel in potten en laat 2 weken op smaak komen. Een heerlijke toevoeging aan ieder gerecht!

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Zoetzuur van courgette op tafel.

  1. Snij de uien in dunne partjes. Snij de courgettes in de lengte in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snij in grove partjes van ongeveer 2 cm dik. Meng ui en courgette en doe ze in een vergiet. Strooi nu het zout erover en schud om zodat het zout goed verdeeld is. Zet het minimaal 1,5 uur weg op het aanrecht of in een schaal eronder zodat het vocht eruit kan trekken. Na die tijd groente goed afspoelen en laten uitlekken.
  2. Breng in een ruime pan het azijn met de overige ingrediënten aan de kook en laat dit 2 minuten zacht doorkoken. Voeg nu de groente toe, breng aan de kook en laat het geheel nu 4 minuten zachtjes koken.
  3. Schep de groente in potten en overgiet ze met de hete azijn. Vul af tot aan de rand van de pot en sluit hem direct. Zet de potten even 5 minuten op zijn kop. Daarna af laten koelen en 2 weken op smaak laten komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette