Champignonnesoep ala miekje

Champignonnesoep ala miekje

Smulweb imageSmulweb

Deze romige champignonnesoep heeft een heerlijke hartige smaak. Boordevol smaak van ham en spekjes. Eenvoudig te bereiden en snel op tafel.

25 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignonnesoep ala miekje op tafel.

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes. Pel en snipper een klein uitje fijn. Snijd de ham in blokjes en bak eventueel de spekjes uit.
  2. Smelt 50 gr. boter in de grote soeppan, maar laat het niet bruin worden. Bak hierin de champignons kort tot ze net beginnen te kleuren. Zet daarna de pan even uit.
  3. Maak alvast 1 L. bouillon zodat het klaar staat.
  4. Smelt de andere boter in de steelpan en laat ook deze niet bruin worden. Voeg de bloem toe en roer goed met de garde tot je een stevige massa krijgt. **Let op!**
  5. Voeg het hele bekertje crème fraîche toe en roer goed tot je een gladde massa krijgt. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe.
  6. Zet de soeppan weer op het vuur en voeg het roux mengsel toe. Roer goed en voeg vervolgens de andere 1,5 L. bouillon toe. Voeg ook de kruidenkaas toe en de blokjes ham. Roer het geheel goed door en breng het aan de kook.
  7. Laat de soep vervolgens op een zacht vuur nog ongeveer 10-15 minuten koken. Voeg voor het serveren de uitgebakken spekjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep