Yoghurtcake met frambozen

Yoghurtcake met frambozen

Smulweb imageSmulweb

De yoghurtcake met frambozen is een smeuïge cake die gemaakt is met yoghurt, suiker, vanille en citroen. Versierd met sappige frambozen en bestrooid met poedersuiker is deze cake een heerlijke traktatie bij de koffie of thee.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Yoghurtcake met frambozen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rasp de schil van de citroen, de rest heb je niet nodig.
  3. Beleg de bodem van een ronde springvorm (25 cm) met bakpapier en vet de randen in.
  4. Meng in een grote kom de yoghurt, eieren, suiker, vanille, citroenrasp en de olie, roer voorzichtig door elkaar.
  5. Zeef in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout.
  6. Voeg het bloemmengsel toe aan het yoghurtmengsel en roer door elkaar (stop meteen met roeren als het gemengd is).
  7. Giet het beslag in de taartvorm. Verdeel vervolgens de frambozen over de cake en duw ze zachtjes in het beslag.
  8. Zet de vorm in de oven en bak 30 – 35 minuten of totdat de cake goudbruin is en een prikker schoon uit de cake komt. Laat tien minuten staan en verplaats de cake dan naar een rooster om helemaal af te koelen. Bestrooi met wat poedersuiker en snijd in punten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Frambozen