Tonijn tataki

Tonijn tataki

Smulweb imageSmulweb

Maak thuis deze heerlijke tonijn tataki met rucola melange, komkommersalade, haricots verts, tomaatjes en teriyaki lak. De tonijn is kort gebakken en op smaak gebracht met sesamzaadjes. Het gerecht is eenvoudig te maken en uiterst smaakvol. Eet smakelijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.1 g Chilivlokken

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tonijn tataki op tafel.

  1. Begin met de komkommersalade: snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer, gooi het eerste plakje weg en snijd vervolgens van deze plakken dunne sliertjes. Meng 1 eetlepel ponzu en slasaus en schep dit over de komkommer. Maak af met zwarte peper en zet het apart.
  2. Haal de steelaanzet van de haricots verts. Blancheer de haricots verts kort door water aan de kook te brengen met zout. Giet de haricots verts af en leg ze in ijskoud water.
  3. Bak de tonijn om en om kort met een beetje boter in een hete pan. Laat de tonijn daarna even rusten op een ijskoude snijplank.
  4. Wok de haricots verts kort in een hete pan en voeg naar smaak teriyaki saus toe.
  5. Maak de tataki: bedek de bodem van een schaaltje met sesamzaadjes. Dep de tonijn aan beide kanten goed droog en lak de tonijn met teriyaki saus. Dep de tonijn in de sesamzaadjes. Snijd de tonijn vervolgens in mooie plakjes.
  6. Maak het bord op met rucola melange, komkommersalade, haricots verts, tomaatjes en tonijn. Maak af met teriyaki saus naar smaak. Voeg peper en gedroogde rode peper toe.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk