Beef tataki zo heb je het nog niet gegeten

Beef tataki zo heb je het nog niet gegeten

Smulweb imageSmulweb

Beef tataki is al een klassieker, maar hebben jullie hem al eens met Teriyaki en Ponzu Saus geprobeerd? Combineer het met sesamzaadjes, rucola, komkommer, sjalotjes, koriander, en geroosterde pinda's. Jouw nieuwe favoriete variant!

25 min bereiden

voorgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Beef tataki zo heb je het nog niet gegeten op tafel.

  1. Leg de biefstuk buiten de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  2. Snij ondertussen het sjalotje, de rode ui, de komkommer en de koriander ultra fijn. Meng apart 1 eetlepel Teriyaki saus en 2 eetlepels Ponzu Saus. Meng vervolgens deze ingrediënten in een kom en laat rusten zodat de saus goed kan intrekken.
  3. Bak de biefstuk om en om in een hete pan met een beetje boter. Voor echte Beef Tataki bak je iedere kant 1 minuut. Persoonlijk vind ik het lekkerste om de biefstuk net even een tikje langer te bakken. Ik bak elke kant twee keer en dan ongeveer een minuut per kant (dus ongeveer 4 minuten baktijd). Na het bakken pak je de biefstuk in aluminiumfolie in, hierdoor wordt de biefstuk malser tevens voeg je twee eetlepels teriyaki saus toe.
  4. Kneus de pinda's grof, verhit ondertussen een droge (dus zonder olie of boter) pan. Rooster de gekneusde pinda's in de pan goudbruin. Blijf er wel bij aangezien de pinda's kunnen aanbranden en dat is niet de bedoeling.
  5. Bestrooi een plat bord met sesamzaadjes, deze heb je straks nodig want je gaat hier de biefstuk in deppen.
  6. Leg een handjevol rucola melange op het bord, drapeer daar over heen de zeewiersalade (wakame).
  7. Haal de biefstuk uit de aluminiumfolie zorg dat je de saus die hier in zit apart overgiet naar een kommetje. Een deel hiervan (ongeveer de helft) schiet je over de rucola melange en zeewiersalade.
  8. Leg 1 kant van de biefstuk op het bordje met de sesamzaadjes, snij de biefstuk vervolgens in dunne plakjes (een biefstuk altijd tegen de draad in snijden). Leg de plakjes vervolgens op het bord bovenop de rucola melange en de zeewier. Strooi de pinda's er overheen en schep het ui-komkommer-koriandermengsel erop. Maak af met de saus die je nog over hebt.
  9. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees