Amuse met een grote a

Amuse met een grote a

Smulweb imageSmulweb

Maak indruk op je gasten met deze amuses met heerlijke smaken van brioche brood, eendelever, crème fraîche en cognac. Gegarneerd met een zacht kwarteleitje en besprenkeld met een sausje.

15 min bereiden

amuse

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Brioche
  • 8 Kwarteleitje
  • 200 g Eendenlever
  • 15 g Cognac

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amuse met een grote a op tafel.

  1. Snijd het brioche brood in plakken van minimaal 2 cm, steek er met een borrelglaasje 8 mooie rondjes uit. Let op de maat, moeten wel in 1 x in je mond passen.
  2. Bestrijk beide zijden licht met gezouten roomboter, grill mooi krokant.
  3. Meng 100 gram eendenlever met Crème fraîche en cognac, beetje peper en zout, en mix het met een staafmixer. Verwarm op laag vuur.
  4. Smeer de poffertjespan in met een beetje olie, bak de 8 kwarteleitjes op laag vuur om ervoor te zorgen dat het eigeel zacht blijft.
  5. Opbouw: neem een brioche rondje, leg er een kwarteleitje op, schaaf een mooie krul van de overige eendenlever met een kaasschaaf en leg dit op het kwarteleitje. Druppel wat saus over de amuse en garneer met wat dan ook (behalve peterselie).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses