Gebonden champignonsoep

Gebonden champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze gebonden champignonsoep waan je je in een chic restaurant. De romige soep kent een perfecte verhouding tussen champignons, boter en kruiden. Serveer met stokbrood en eigen gemaakte kruidenboter.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gebonden champignonsoep op tafel.

  1. Snipper het uitje, snijd de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn.
  2. Verwarm de boter en fruit hierin het uitje glazig. Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Voeg vervolgens de knoflook en kerriepoeder toe en bak kort mee.
  3. Voeg bouillontabletten, citroensap en kokend water toe. Laat 3 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de champignons uit de soep en zet apart.
  5. Smelt 30 gr boter in de pan, voeg bloem toe en roer totdat er een bal ontstaat. Laat al roerende in ca. 3 minuten gaar worden.
  6. Schenk langzaam de bouillon bij de roux en voeg een scheutje madeira toe. Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
  7. Doe de eidooier in een kommetje en schep er een soeplepel bouillon bij. Roer tot dit goed is vermengd. Haal de pan van het vuur en roer dit door de soep.
  8. Breng op smaak met fijngehakte peterselie, peper en zout.
  9. Monteer de soep door er klontjes boter door te roeren en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep