Hasselbacks-aardappelen

Hasselbacks-aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Hasselbacks-aardappelen: dunne sneetjes aardappel, kaas, enkruiden. Gebakken in de oven en heel erg lekker. Perfect om te serveren met vlees, gevogelte of wild.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hasselbacks-aardappelen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 ° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, maar niet helemaal door zodat ze nog aan elkaar zitten. Leg de aardappelen in een pollepel zodat ze stabiel zijn en je ze niet zo makkelijk helemaal door snijdt.
  3. Zet de aardappelen met de ingesneden kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk ze met bakvet en zet ze in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  4. Neem ze uit de oven en bestrijk opnieuw met het vet. Bestrooi met een beetje zout en geraspte kaas.
  5. Plaats de aardappelen terug in de oven (ongeveer 20 minuten) tot de aardappelen zacht zijn.
  6. Serveer met gebakken vlees, gevogelte of wild.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees