Hartige plaattaart

Hartige plaattaart

Smulweb imageSmulweb

Een hartige plaattaart, ideaal om op tafel te zetten tijdens een gezellig samenzijn. Maak deze taart met spekjes, champignons, paprika en ui. Besprenkel met een mix van ei, bieslook, slagroom en kaas. Bak deze af in de oven tot authentieke smaakbeleving.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 zoete paprika

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hartige plaattaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bak de spekjes aan in de wok (of hapjespan). Snijd de champignons, paprika en ui en voeg deze per ingrediënt toe. Bak zachtjes aan en doe dan de aardappels erbij. Deze hoeven niet helemaal krokant gebakken te worden.
  3. Klop in een kom of maatbeker 3 a 5 eieren (afhankelijk van de maat van je bakplaat). Voeg het grootste deel van de geraspte kaas toe en roer dit erdoor. Voeg daarna de ongeklopte slagroom en bieslook toe en roer goed door.
  4. Beleg je bakplaat met verse bladerdeeg, eventueel naast elkaar. Prik gaatjes met een vork in het deeg en stort de vulling erin. Snijd overtollige randjes weg.
  5. Verdeel het ei-bieslook-room mengsel gelijkmatig over de vulling en strooi er wat kaas bovenop.
  6. Bak je plaattaart af in 25-30 minuten op 200 graden. Controleer regelmatig.
  7. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Plaattaart