Runderhart met jus en veel groenten

Runderhart met jus en veel groenten

Smulweb imageSmulweb

Runderhart met jus en veel groenten, gestoofd met rode wijn, runderbouillon en tomaten. Geserveerd met rijst of aardappelpuree, en gegarneerd met krulpeterselie. Het vlees is zo zacht gestoofd dat het in je mond smelt.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.4 el Rozemarijn, vers
  • 500 g Runderhart

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Runderhart met jus en veel groenten op tafel.

  1. Breng de bloem op smaak met zout en peper en meng de stukjes vlees door de bloem. Schud de bloem goed af van het vlees.
  2. Bak het vlees bruin in boter en olie en doe het vlees in een stoofpan.
  3. Bak de spekjes uit en doe ze bij het vlees.
  4. Fruit de ui en knoflook in het bakvet tot deze zacht zijn.
  5. Bak de blokjes wortel en selderij mee en blus het geheel af met rode wijn. Schraap vooral de bodem van de bakresten los.
  6. Voeg de runderbouillon en tomaten toe en breng alles aan de kook.
  7. Voeg de rozemarijn en salie toe en doe het groentemengsel bij het vlees in de stoofpan.
  8. Stoof het runderhart 2½-3 uur tot het zacht is en de saus verdikt is. Indien nodig verder op smaak brengen met zout en peper.
  9. Roer de kappertjes erdoor.
  10. Serveer het vlees met de groenten met witte rijst of aardappelpuree.
  11. Garneer met gesneden krulpeterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees