- 0.4 el Rozemarijn, vers
- 500 g Runderhart
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Runderhart met jus en veel groenten op tafel.
- Breng de bloem op smaak met zout en peper en meng de stukjes vlees door de bloem. Schud de bloem goed af van het vlees.
- Bak het vlees bruin in boter en olie en doe het vlees in een stoofpan.
- Bak de spekjes uit en doe ze bij het vlees.
- Fruit de ui en knoflook in het bakvet tot deze zacht zijn.
- Bak de blokjes wortel en selderij mee en blus het geheel af met rode wijn. Schraap vooral de bodem van de bakresten los.
- Voeg de runderbouillon en tomaten toe en breng alles aan de kook.
- Voeg de rozemarijn en salie toe en doe het groentemengsel bij het vlees in de stoofpan.
- Stoof het runderhart 2½-3 uur tot het zacht is en de saus verdikt is. Indien nodig verder op smaak brengen met zout en peper.
- Roer de kappertjes erdoor.
- Serveer het vlees met de groenten met witte rijst of aardappelpuree.
- Garneer met gesneden krulpeterselie.