Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Rosti met wortelsalade en schnitzel

Rosti met wortelsalade en schnitzel

smulweb badge smulweb

Heerlijke rosti met wortelsalade en schnitzel. De rosti is gemaakt van aardappelen, ui en ei. De wortelsalade is op smaak gebracht met rozijnen, citroenrasp en sap. De schnitzel is goudgeel en gaar gebakken en wordt geserveerd met een schijfje citroen.

25 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 750 g Aardappelen
  • 1 Ui
  • 2 Scharreleieren M
  • 75 ml Zonnebloemolie
  • 600 g Winterpeen
  • 50 g Rozijnen
  • 1 Citroen
  • 3 el slasaus
  • 360 g Varkensschnitzel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rosti met wortelsalade en schnitzel op tafel.

  1. Schil de aardappelen en rasp ze grof. Snipper de ui heel fijn en meng samen met 2 eieren door de aardappelrasp. Breng op smaak met peper.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan. Bak het aardappelmengsel op laag vuur in de pan met het deksel erop 10 minuten. Keer de rösti met behulp van het deksel om en bak nog 8 minuten aan de andere kant.
  3. Schil de winterpeen, rasp deze en doe de rasp in een schaal. Meng er de rozijnen door. Rasp de gele schil van een halve citroen boven de wortelsalade. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en voeg het sap toe aan de salade. Voeg de slasaus toe en schep om.
  4. Halveer de schnitzels. Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan. Bak de schnitzels in 8-10 minuten op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Keer halverwege. Snijd van de overgebleven citroenhelft 4 schijfjes.
  5. Leg de schnitzels op 4 borden en leg er een schijfje citroen op. Serveer met de wortelsalade. Snijd de rösti in punten en serveer deze er ook bij.