Apfelstrudel

Apfelstrudel

Smulweb imageSmulweb

Waan je in Oostenrijk met deze zelfgemaakte Apfelstrudel. Heerlijke blokjes appel, kaneelpoeder, rozijnen, bruine suiker en ontbijtkoek worden samengerold in het knapperige filodeeg en dan 25 minuten goudbruin gebakken in de oven. Serveer de apfelstrudel met vanille-ijs.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 8 Filodeeg plakken

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Apfelstrudel op tafel.

  1. Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking of onder een vochtige theedoek, omdat het snel uitdroogt. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de ontbijtkoek ook in blokjes. Doe de appels samen met het citroensap in een kom. Meng daarna het appelmengsel met kaneelpoeder, rozijnen, bruine suiker en ontbijtkoek.
  3. Bestrijk een vel filodeeg met olie, leg hierop een nieuw vel en bestrijk deze ook met olie. Ga zo door totdat er vier vellen bovenop elkaar liggen.
  4. Verdeel de helft van het appelmengsel over de bovenste filodeeg vellen en laat 4 cm van de randen vrij.
  5. Smeer een uiteinde van de lange zijde in met eigeel. Rol het filodeeg voorzichtig op en druk het goed aan achter de vulling. Smeer de uiteindes aan de binnenkant met eigeel en vouw beide kanten dicht. Smeer de bovenkant van de apfelstrudel in met het eigeel.
  6. Doe hetzelfde met het overige filodeeg en de rest van het appelmengsel.
  7. Leg de apfelstrudels op de bakplaat en bak ze ca. 25 minuten in de oven.
  8. Snijd de apfelstrudels in mooie stukken en serveer ze met vanille-ijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak