Geschnetzeltes met kalfsvlees

Geschnetzeltes met kalfsvlees

Smulweb imageSmulweb

Geschnetzeltes met mals kalfsvlees in een romige champignonsaus. Lekker met rösti en groene groenten. Zo zet je eenvoudig een feestmaal op tafel in eigen huis.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Geschnetzeltes met kalfsvlees op tafel.

  1. Snijd kalfsvlees in dunne plakjes. Eventueel brede plakjes in lengte halveren. Snipper ui en snijd champignons in plakjes.
  2. Verwarm een ovenschaal voor. Verhit boter in een koekenpan. Bak kalfsvlees in porties snel al omscheppend bruin. Schep het vlees in de ovenschaal en bestrooi met zout, peper en basilicum. Houd warm.
  3. Bak in het achtergebleven bakvet ui en champignons al omscheppend tot het vocht is verdampt. Voeg wijn toe en schraap al roerend alle aanbaksels los. Laat ca. 2 minuten op hoog vuur inkoken.
  4. Roer intussen bloem door room. Voeg al roerende de room toe aan het champignon-wijnmengsel. Roer bouillonpoeder en citroensap erdoor. Laat op hoog vuur inkoken tot de saus goed van dikte is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk de saus over het vlees. Knip peterselie erboven fijn. Serveer met rösti en doperwtjes of sperziebonen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees