Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met ons bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam. Deze zoete verrassing smaakt altijd en is gemakkelijk te bereiden. Heerlijk als dessert, tussendoortje of gewoon voor bij de koffie!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam op tafel.

  1. Bekleed de taartvormpjes met het deeg en zet ze in de koelkast. Verwarm de melk tot het kookpunt.
  2. Meng het custardpoeder en de suiker door elkaar en roer door de melk. Laat de custardvla al roerend een paar minuten koken.
  3. Giet de custardvla over in een kom en roer tot de custard wat is afgekoeld. Klop het ei erdoor. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Schep de pudding op het deeg en schep een lepel jam in het midden. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  5. Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  6. Laat de taartjes afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts