Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble

Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble

Smulweb imageSmulweb

Deze gevulde sinaasappels met mascarpone en crumble zijn niet alleen prachtig om te zien, ze smaken ook nog eens heerlijk. De sinaasappels zijn gevuld met een romig mengsel van mascarpone, sinaasappelrasp en honing en bedekt met een kruimelige crumble van amandelmeel en roomboter. Perfect voor een voorgerecht of dessert!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde sinaasappel met mascarpone en crumble op tafel.

  1. Rasp de schil van 1 sinaasappel af. Snijd van 4 sinaasappels de bovenste kapjes circa 2 centimeter af. Snijd met een klein mesje langs de rand van het vruchtvlees tot aan het wit en schep of snijd het vruchtvlees er voorzichtig uit. Vang het sap op dat vrijkomt en houd de helft van het vruchtvlees apart voor later gebruik. Snijd een dun kapje van de onderkant af zodat de sinaasappels goed rechtop blijven staan.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de sinaasappels horizontaal doormidden en steek met een appelboor de klokhuizen uit alle delen. Snijd met een klein mesje wat van het appelvruchtvlees weg zodat een kleine holte ontstaat. Snijd de stukjes appel fijn. Leg alle halve appels in een ingevette ovenschaal.
  3. Verwarm de olie en fruit de sjalot in een paar minuten zacht. Voeg het gehakte hazelnoten, de kruiden en kaneel toe en bak op hoge stand rul en bruin. Voeg de stukjes appel, rozijnen en pijnboompitten toe en bak nog enkele minuten mee.
  4. Vul alle halve sinaasappels met wat van de vulling en giet een klein glas water in de ovenschaal. Dek de appels af met aluminiumfolie en bak ze in circa 40 minuten gaar.
  5. Neem eventueel de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg zodat de vulling mooi bruin wordt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Desserts Bakken Sinaasappel Crumble