- 2 Duif
- 30 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur op tafel.
- Zet de duiven op met 4 liter water en voeg de tijm, laurier, jeneverbessen, kruidnagels en peperkorrels toe, breng het geheel aan de kook.
- Laat dit 3 tot 4 uur heel zachtjes pruttelen op een klein pitje.
- Haal de duiven uit de pan en doe de bouillon door een zeef met een natgemaakte passeerdoek (of schone theedoek). Hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon.
- Zet de bouillon terug op het vuur, haal het vlees van de botten en doe dat terug in de bouillon.
- Voeg de Madeira toe (eventueel te vervangen door Port of Sherry).
- Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg deze toe, hou de bouillon tegen de kook aan zodat de bleekselderij nog wel net kan garen.
- Snij de champignons in schijfjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak deze kort aan en voeg ze toe aan de bouillon.
- Net voordat je de bouillon opdient voeg je de fijngesneden bosuitjes toe en maak je het op smaak met peper en zout (evt. met wildbouillon).