Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur

Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle bouillon gemaakt van duif met paddenstoelen garnituur. Heerlijk als voorgerecht bij een feestelijk etentje of tijdens de feestdagen. Serveer met stokbrood en boter en geniet van de sfeervolle kerstdagen.

120 min bereiden

soep

8 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Duif
  • 30 g Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heldere duivenbouillon met paddenstoelen garnituur op tafel.

  1. Zet de duiven op met 4 liter water en voeg de tijm, laurier, jeneverbessen, kruidnagels en peperkorrels toe, breng het geheel aan de kook.
  2. Laat dit 3 tot 4 uur heel zachtjes pruttelen op een klein pitje.
  3. Haal de duiven uit de pan en doe de bouillon door een zeef met een natgemaakte passeerdoek (of schone theedoek). Hierdoor krijg je een mooie heldere bouillon.
  4. Zet de bouillon terug op het vuur, haal het vlees van de botten en doe dat terug in de bouillon.
  5. Voeg de Madeira toe (eventueel te vervangen door Port of Sherry).
  6. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en voeg deze toe, hou de bouillon tegen de kook aan zodat de bleekselderij nog wel net kan garen.
  7. Snij de champignons in schijfjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Bak deze kort aan en voeg ze toe aan de bouillon.
  8. Net voordat je de bouillon opdient voeg je de fijngesneden bosuitjes toe en maak je het op smaak met peper en zout (evt. met wildbouillon).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente