Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Smulweb imageSmulweb

Een Franse klassieker: Boeuf bourguignon. Rundvlees gebakken in olie en boter, gestoofd in rode wijn met ui, knoflook en wortel. Afgemaakt met Honigmix voor Hachee, champignons en een beetje water. Serveer met rijst of aardappelpuree.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Boeuf bourguignon op tafel.

  1. Verhit boter of olie in een pan en bak de rookspekblokjes rondom knapperig krokant.
  2. Fruit de uien en knoflook mee voor lekker veel smaak.
  3. Schep alles uit de pan en bak het rundvlees in de achtergebleven olie of boter mooi goudbruin.
  4. Giet nu lekkere rode wijn heel langzaam over het vlees.
  5. Voeg daarna het ui-spekmengsel weer toe, samen met gezonde plakjes wortel. Stoof het vlees nu verder langzaam in 2 uur gaar.
  6. Voeg 20 minuten voor het einde de champignons, de Honigmix voor Hachee en 3½ dl water toe en laat nog even heerlijk door sudderen.
  7. Serveer met rijst of aardappelpuree.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje