- 1 el Vloeibare margarine
- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kipschnitzel met aardappelkroketjes en gewokte groente op tafel.
- Laat de kip op kamertemperatuur komen en leg deze op een snijplank bedekt met vershoudfolie. Sla de kip plat met een vleeshamer, deegroller of steelpan. Laat de schnitzel 15 minuten rusten en bestrooi het daarna met peper en zout. Haal het door de bloem, het ei en de paneermeel en zorg dat alle kanten goed bedekt zijn.
- Verhit 2-3 cm Reddy Koken & Bakken in een pan met dikke bodem. Bak de schnitzel in 2-3 minuten, totdat de olie op temperatuur is. Laat de schnitzel uitlekken op een stukje keukenrol en serveer deze eventueel met een stukje citroen.
- Snijd de aardappelen in stukken, kook ze gaar in water met zout en giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp de aardappelen tot puree, voeg boter, peper en zout toe en meng alles goed door. Klop er op een laag vuur een heel ei en de eierdooier door en laat het afkoelen. Vorm kroketjes van 2cm bij 6cm en haal deze eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatste door de paneermeel. Frituur de kroketjes in Reddy Milde Geuren frituurolie en laat ze uitlekken op keukenrol.
- Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de champignons doormidden. Snijd de broccoli klein. Spoel de bieslook af en snijd deze fijn. Verhit wat Reddy Koken & Bakken in een wok en bak de ui voor 2 minuten. Voeg de broccoli toe en bak het voor 5 minuten. Voeg de champignons en de sojasaus toe en bak het nog 3 minuten.